torsdag 28 juni 2012

Upptäck nytt på festival i sommar!


Ja, jag vet att ni inte betalar dyra pengar för biljett och går och ser nån herr Flinck from the Gestapo. Men när ni betalat överpris för bärs och mat och lidit på bajamajan, så ta en sväng extra och upptäck något nytt. Festivalerna är en bra plattform och de flesta nya band ger järnet för att nå ut. Här kommer ett axplock:
Way Out West är luriga, de har en hel del intressant, hypade New York-bandet Friends, skotska Django Django, grymt hårda Factory Floor, Best Coast, danska hårdingarna Iceage, Alt-J (de med Breezeblocks), St Vincent och franska nörden Madeon. Problemet är bara att ALLA utom Best Coast och St Vincent spelar på klubbar, vilket i praktiken betyder att man missar det om man inte har något att börja köa på förmiddagen. Way Out West får skärpa sig, det är på gränsen till att ljuga att skylta med alla dessa när alla spelar på klubbar.
Vill ni verkligen se Django Django så res hellre till Danmark och gå på Roskilde. Här får (nästan) alla plats och kan se: Santigold,bandet som motsvarar hypen: Alabama Shakes, Spector och Friendly Fires och ovan nämnda Django Django. CPH-GBG 6-2. Sorry, Göteborg, ni får ta och kamma er.
Gamla goa Emmaboda ståtar med Citizens, bob hund och som vanligt en radda band man inte visste fanns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar