lördag 11 oktober 2014

Kravall-smileys


Vi har ju redan pratat om KLF och deras avsked till musikbranschen. Men både Drummond och Cauty har ju fortsatt i samma stil. Cauty mer i konstform, dock.Ett tag sysselsatte han sig med att skapa små minidioramor i skala 1:83 (ja, varför inte?) av verkliga och uppdiktade händelser. Han kallade dessa A Riot In A Jam Jar, för det var där dioramorna var placerade: i syltburkar. Man kan se scener från protester vid G-20-möten (på riktigt)blandat med scener där tex en folkmassa sliter ut Charles och Camilla ur limousinen för att lyncha (?) dem. (ganska oriktigt). I en annan scen lynchar en uppretad student-mobb utbildningsministern för att han svängt i frågan om avgifter på universiteten (inte heller så riktigt). Fortfarande en nagel i ögat på samhället, den gode Jimmy.



Nu senast har han gjort sig känd för sina Smiley-dekorerade kravall-sköldar. Han har köpt upp ett antal av polisens (avlagda) kravallsköldar av genomskinlig hårdplast. Sen har han dekorerat dem med en stor Smiley på insidan, så den syns genom den genomskinliga plasten.
Han fick idén när styvdottern (mamma är Alannah Currie från gamla Thompson Twins, numera Cautys äkta hälft) deltog i husockupation i London för ett par år sedan, och bad om skyddsutrustning. Där och då föddes idén med en sköld med ett glatt budskap.
 Så nu, två år senare, gjorde han slag i saken och tillverkade ett begränsat antal. Acid Squatting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar