fredag 2 januari 2015

Vad kan vi vänta oss av 2015? Del 1

Ja, bortsett från de stora elefanterna som ni läser om på Aftonbladet o dyl, så finns det en hel del som ska bli spännande detta alldeles nykläckta år. Låt oss ta en liten titt på vad du behöver ha lite koll på under året:

Klondike-favoriterna Sisters som vi uppade redan förra året, kommer förhoppningsvis att få sitt rättmätiga genombrott. Singeln Hush Hush var ingen lyckoträff, det har kommit fler, t ex February som du kan lyssna på här nere. För nytillkomna läsare finns intervjun här.




Mycket omskrivna, speciellt i slutet av -14, blev All We Are. De släppte en hel drös låtar under året, som gick lite i Foals-fåran, funk-pop.



 Vi har också ett band som gjorde ett kanonframträdande i tv, lite som Future Islands på David Letterman, fast det här bandet är något helt annat. Det brukar vara lite svårt att få en maffig ljudbild eller sväng om man är en duo (bortsett från synth-duos då), men här har ni ett par som rockade hos Jools Holland så det rök om det. Det ska bli spännande att se var vi hamnar där...



Sen har vi ett Glasgow-band (igen) som gjort kometkarriär. Prides. De bildades 2013 och redan året efter spelade de på avslutningsceremonin Vid Commonwealth Games (Finnkampen fast med bara människor från det forna imperiet). Låten de gjorde där, Messiah, finns med på debut-EP:n. Eftersom det är 2000-talet så är bandet energiska på sociala medier och erbjöd fans att komma och spela i deras vardagsrum. Vid ett av dessa tillfällen gjorde de Messiah. Dock utan de dansande tälten de hade på Commonwealth Games. Här får ni videon istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar