torsdag 8 mars 2012

The Sound Of The Phuture?

Vem vet vad folk går och gnolar på om femton år? Det känns helt absurt att de som rockade till Rolling Stones och Beatles snart sitter på vårdboende. Ska hemhjälpen sätta på en cd med Sgt Pepper och sedan laga maten? Det känns som en anakronism.
Länge var det en väl förborgad hemlighet i musikvärlden  vem/vilka dubstep/house/ambient-makarna Burial egentligen var. Lite Residents-feeling.  Sedan kröp det fram att det var en tjomme från Sarf Landon,  som gick i samma skola som Four Tet som också var inne på experimentell  ambient pop-rock. De samarbetade 2009 och nu, tre år senare gör de det igen. Det blev en rejäl buzz när den här först publicerades på Soundcloud. Inom nio timmar hade 40 000 lyssnat. Och det är inte Ullared-40 000. Vi snackar här the In-crowd. Så vill du snobba till dig och trycka ned dina medmänniskor lite, så fråga lite casual om nån hört Burials senaste samarbete med Four Tet. Säg att det fortfarande är Twin Peaks-stämning och att atmosfärisk  är det bästa adjektivet för att beskriva det.



Lite mer publikvänligt är då Santigold. Ni minns hennes L.E.S Artistes från 2008? Efter att ha gjort en  namnändring och etthundraåttielva samarbeten med alla från påven till Del Amitri, så gör hon nu en ny rökare. Lyssna och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar